ОФЕРТИ

Пещерно – изследователска експедиция „Бачо Киро“

Програмата се провежда в база „Видима – Априлци“ – гр. Априлци.

 

За всички любопитни да се докоснат до вълнуващия подземен свят, отправяме ново предизвикателство – пътешествие в бездните на земните недра на пещерата „Бачо Киро“, Дряново. Там ви очаква тайнственият свят на пещерни галерии и зали със своето неподправено очарование и вълнуваща мистериозност.

Тази тренинг програма е динамична и ще ви потопи в истинския дух на авантюрата. Включва обучение чрез приключение, възпитава в отговорност, толерантност и взаимопомощ, подобрява екипността и общуването между лагерниците.

Чувството за постижение от завършването на изследователската мисия ще повиши самочувствието и увереността на децата, ще изгради устойчивостта им, ще им подари безценни усещания от постигнатите успехи.

 

Цена 96.00 лв. за 1 ученик

Цената включва:

Настаняване в база „Видима“ 2 пълни пансиона /нощувка, закуска, обяд и вечеря/. Храната се приготвя на място, предлаганото меню е съобразено с Наредбата за здравословните принципи и изискванията към безопасността и качеството на храните).

Двудневна анимация по програма ПЕЩЕРНО ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЕКСПЕДИЦИЯ „БАЧО КИРО“.

Входни такси за посещаваните обекти – пещерата „Бачо Киро“ и музей „Археология и възраждане“.

Медицинско обслужване.

Цената не включва:

Транспорт до ПБ „Видима“ /транспортът се изчислява допълнително в зависимост от изходния пункт на групата/;

Транспорт на групата от ПБ „Видима“ до гр. Дряново и обратно.

Комбинирана застраховка „Злополука” за периода на пътуването.

Вижте цялата оферта от тук

„Малки приключенци“ в Сандански

 

 Програма, предназначена за деца от детски градини или деца в предучилищна възраст.

 

За слънчевите усмивки на вашите малчугани сме подготвили дву-дневна програма, която се реализира в почивна база „Мрамор – Сандански“.

Пакет „Малки приключенци в Сандански“ предоставя вдъхновяващ начин за взаимодействие на децата с природата, като ги ангажира по интересен, забавен и завладяващ начин. Тематичните занимания и игри имат за цел промяна в поведението и отношението на децата към околната среда, чрез откриване великолепието на света около тях.

Когато те са при нас, забавленията са гарантирани от екип от специалисти, чийто житейски път е свързан с деца и имат дългогодишен опит в работата си. Ние ще подкрепим изграждането на нови приятелства и придобиване на нови умения и опит, защото вярваме, че всяко дете е специално и трябва да бъде окуражено по пътя на своето индивидуално развитие.

Дейностите са разработени, така че да удовлетворят напълно потребностите на децата да прекарват времето си здравословно, в движение и активности на открито, като сме се съобразили с всички особености на физическото и психическото развитие за определената възраст.

Цена 73.00 лв. за 1 ученик

Цената включва:

Настаняване в „Мрамор – Сандански” – 1 нощувка, 2 обяда, 1 закуска, 1 вечеря, 1 следобедна закуска.

2-дневна анимация по програма „Малки приключенци в Сандански“.

Цената не включва:

Транспорт до гр. Сандански, транспортът се изчислява допълнително, в зависимост от изходния пункт на групата.

Комбинирана застраховка „Злополука” за периода на пътуването.

Разходи от личен характер.

Вижте цялата оферта от тук

„Мисия ОТКРИВАТЕЛ“

 Зелено училище в Санднски, база „Мрамор“

Екипът ни е подготвил динамични предизвикателства в най-слънчевият град на България – Сандански. Програма „Мисия ОТКРИВАТЕЛ“  е вълнуващо пътешествие в духа на миналото, което ще разпали въображението на всеки откривател.

В активностите са заложени ролеви игри свързани с живота и религията в античността, посещение на Археологическия музей в града, ателие, в което всеки ще направи свое мозаечно пано  по примера на невероятния талант на майсторите от древността. Децата ще имат възможност да се облекат в прекрасни костюми и да се превъплътят в античен бог или богиня, пресъздавайки приказната история из дълбините на далечни векове, изключително богата и интересна, изпълнена с герои, легенди, божества и митове.

В  програмата са включени още ориентиране по карта и зададени указания в един от най-големите паркове в България „Свети Врач“. Маршрутите минават през разнообразните забележителности в парка: Къщата на баба Яга, Мечата чешма, Пиринеума, Люлеещите мостове, малкият зоокът и ботаническата градина, пещеричката, воденичното колело и езерото с лебеди.

Лагерниците ще се запознаят с полезни практики за пребиваването на открито и справянето с трудни ситуации – планинска маркировка, планинска екипировка, бивакуване сред природата и опъване на палатка, ориентиране и работа с компас.

Зеленото училище се провежда в база „Мрамор – Сандански“ , разположена  на около 15 минути от центъра и живописния парк на града. Напълно обновена и реновирана, предлага всички удобства на съвременните изисквания за качествен отдих на учащите се.

Цена 149 лв. за 1 ученик

Цената включва:

3 – дневно настаняване с нощувка, закуска, обяд и вечеря/ в „Мрамор – Сандански“

З – дневна спортно – образователна анимационна програма .

Вижте цялата оферта от тук

Приключенска академия по планинарство

 Зелено училище в „Шумнатица – Боровец“ и „Видима – Априлци“

 

Екипът на „Ученически отдих и спорт” ЕАД разработи за Вас и Вашите деца специализирана спортно – обучителна  програма, която е насочена към придобиване на умения и знания в областта на планинарството и пребиваването сред природата.

Разнообразните активности на открито ще провокират усещането за екипност, любов към планината и отговорност към заобикалящата природа. Отборните игри, изследователски експедиции, творческите изложби и вечерите край лагерния огън са само част от приготвените за децата изненади. Чрез участие в приключения, преодоляване на трудности и постигане на цели, лагерниците ще усвоят важни умения, ще преоткрият себе си в една атмосфера на активна, здравословна и забавна дейност.

Цена 149 лв. за 1 ученик

Цената включва:

3 – дневно настаняване с нощувка, закуска, обяд и вечеря/ в „Шумнатица – Боровец“ или „Видима – Априлци.

З – дневна спортно – образователна анимационна програма .

Вижте цялата оферта от тук

Бяло училище в Рила и Централен Балкан

 

За тези, за които снегът носи радост, за любителите на заснежената природа и веселите приключения,  стартира програма „Бяло училище“ с организатор „Ученически отдих и спорт“.

Екипът ни е подготвил редица от зимни предизвикателства – преход със снегоходки в планината, построяване на снежно иглу, зимни битки, пързаляне с шейни, изграждане на арт инсталации. Чрез участия в приключения, отборни игри и изследователски експедиции, лагерниците ще усвоят важни умения за зимната планина. В зимния турнир са включени още практически обучителни занимания в игрово трасе за ориентиране и работа с компас, усвояване на умения за движение по азимут и обход на препятствия.

Снежните приключения се провеждат в базите „Шумнатица – Боровец“ и „Видима – Априлци“.

Цена 149 лв. за 1 ученик

Цената включва:

3 – дневно настаняване с нощувка, закуска, обяд и вечеря/ в „Шумнатица – Боровец“ или „Видима – Априлци.

З – дневна спортно – образователна анимационна програма .

Вижте цялата оферта от тук

Пътуване из светите места

 

Планински почивни бази в близост до популярни
религиозни храмове и светилища в България

 

България е уникална съкровищница с многобройните си енергийни места и  историческо наследство, съхранено чрез живата памет на българите и трайните следи от различни епохи. Тук са направени изключителни открития, говорещи за човешката цивилизация и култура, за разнообразните религиозни култове, практики и обичаи, утвърдили се по днешните български земи.

Едно от най-големите ни богатства са множеството манастири, разположени на непристъпни върхове, или оградени от внушителни планински масиви. Религиозните храмове са уникални със своята богата архитектура, икони и стенописи, а също и заради легендите и преданията, свързани с някои от тях.

Предлагаме ви разходка из светите места – шедьоври на архитектурата, исторически крепости и култови светилища и възможността да отседнете в планинските ваканционни обекти в близост до тях.  

Вижте цялата оферта от тук »

Close Menu