ОФЕРТИ

Скаутски лагер за малки изследователи „Горска детска градина“

„Горска детска градина“ е програма, която предоставя вдъхновяващ начин за взаимодействие на децата с природата, като ги ангажира по интересен, забавен и завладяващ начин.

Тематичните занимания и игри имат за цел промяна в поведението и отношението на децата към околната среда, чрез откриване великолепието на света около тях. Малките изследователи ще опознават чудесата на планината по естествен начин и чрез силата на собственото си любопитство, като едновременно с това ще прекарват времето си здравословно, в движение и активности на открито.

Цена за 90.00 лв. за 1 дете

Включва: Транспорт: гр. София – ПБ „Шумнатица“ – гр. София. Настаняване в базата – 1 нощувка, 2 обяда, 1 закуска, 1 вечеря, 1 следобедна закуска. Двудневна образователно – приключенска програма.

За слънчевите усмивки на вашите малчугани сме подготвили двудневна програма, която се реализира в почивна база „Шумнатица, к.к. Боровец.

Със своите обширни зелени пространства, базата е чудесно място за приключения. Когато децата са при нас, горските забавления са гарантирани от екип от специалисти, чийто житейски път е свързан с деца и имат дългогодишен опит в работата си.

Два дни в планината – там, където децата са по-здрави и ентусиазирани, ще учат и играят, сред кристално чистия въздух и вековните гори на Рила. Малките планинари ще опознават  различни аспекти на природата и нейните обитатели, редувайки последователно занимателни с двигателни активности и ще открият ободряващия ефект от близостта с природата.

 

Вижте цялата оферта от тук »

Зелено училище „Природни феномени в Рила“ 2023 г.

За всички любители на планинския туризъм и живописни гледки, през летен сезон 2023, отново стартира програма „Природни феномени в Рила“. Зеленото училище е с организатор „Ученически отдих и спорт” ЕАД и предлага едни от най-популярните дестинации за пешеходни преходи и посещение на природни забележителности в Националния парк.

Цена за 69.00 лв. за 1 ученик

Включва: 2 нощувки в ПБ “Шумнатица” на база пълен пансион /нощувка, закуска, обяд, вечеря/, 1 ден – еко маршрут по избор от нашите предложения, планински водач, беседа / обучително-занимателни игри.

Категоризация на маршрутите

Маршрутите са еднодневни, с изходен пункт база „Шумнатица”, к.к. Боровец. Обособени са в тристепенна категоризация, която ще помогне по-лесно да направите своя избор, съобразен с възрастовата група на участниците, физическата подготовка и сезона.

1-ва категория

За всички приятели на  планината, за групи от по-малки деца или туристи без опит, предложенията в тази категория са с леко ниво на трудност и продължителност около 3 – 4  часа. Тук са включени маршрутите „Черната скала“, Хижа Мусала и една от природните перли на България – еко пътека „Бели Искър“.

2-ра категория

Избраните преходи са с леко и средно ниво на трудност, с продължителност 4 – 5 часа. Подходящи са за деца над 12 години или за смесени групи. Експедициите из дебрите на Рила ще ви отведат до двореца „Ситняково“, хижа „Чакър войвода“ и хижа „Мальовица“.

3-та категория

Пешеходни турове с по-високо ниво на трудност, подходящи за туристи с добра физическа подготовка. Балканският първенец връх „Мусала“, любимият на всички връх „Мальовица“ и вдълбаното в остри скали и каменопади „Страшно езеро“ са сред нашите предложения за по-опитни планинари.

Квалифицирани планински водачи ще съпровождат групите през цялото време. В програмата са включени увлекателни беседи, с насоченост към придобиване на умения и знания в областта на планинарството, и пребиваването сред природата.

Настаняване

Програмата се осъществява в почивна база “Шумнатица”, разположена в живописна планинска местност и на 3 км. от к.к. Боровец. Със своя обширен двор и широки зелени пространства, базата е  идеална за всички цели на ученическите лагери.

Настаняването е на база пълен пансион – нощувка, закуска, обяд и вечеря. В дните на пешеходните преходи участниците получават един обяд под формата на сух пакет с 1 л. минерална вода.

Ние ви очакваме,
за да ви запознем с богатото и разнообразно природно наследство
на величествената “Рила” планина! 

Вижте цялата оферта от тук »

Ски училище „Шумнатица“ – к.к. Боровец

Уважаеми клиенти, скъпи наши гости, с началото на новият зимен сезон, екипът на „Ученически отдих и спорт” ЕАД организира „Ски училище Шумнатица” с цялостно обучение и целенасочен тренировъчен процес, подходящи за начинаещи и напреднали от всички възрасти. Системата, по която се ръководи тренировъчния процес е грижливо подбрана и съобразена с техническите умения на всеки участник. Нашите опитни и квалифицирани ски инструктори ще ви въведат елегантно в първите стъпки на популярния зимен спорт.

Цена за 315.00 лв. за 1 ученик

Тридневно групово ски обучение по ски алпийски дисциплини, съобразено с индивидуалните умения на всяко дете.

Квалифицирани инструктори, с лиценз за упражняване на дейността.

Ски гардероб за целият период на обучението.

Четиридневно настаняване в ПБ „Шумнатица” на база ПП /нощувка, закуска, обяд, вечеря/.Вижте цялата оферта от тук »

Пътуване из светите места

 

Планински почивни бази в близост до популярни
религиозни храмове и светилища в България

 

България е уникална съкровищница с многобройните си енергийни места и  историческо наследство, съхранено чрез живата памет на българите и трайните следи от различни епохи. Тук са направени изключителни открития, говорещи за човешката цивилизация и култура, за разнообразните религиозни култове, практики и обичаи, утвърдили се по днешните български земи.

Едно от най-големите ни богатства са множеството манастири, разположени на непристъпни върхове, или оградени от внушителни планински масиви. Религиозните храмове са уникални със своята богата архитектура, икони и стенописи, а също и заради легендите и преданията, свързани с някои от тях.

Предлагаме ви разходка из светите места – шедьоври на архитектурата, исторически крепости и култови светилища и възможността да отседнете в планинските ваканционни обекти в близост до тях.  

Вижте цялата оферта от тук »

 Зелено училище в ПБ „Шумнатица“ и ПБ „Видима“ – гр. Априлци 2023 г.

СПОРТНО ПРИКЛЮЧЕНСКА АКАДЕМИЯ ПО ПЛАНИНАРСТВО

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЕКСПЕДИЦИЯ „ЛЕГЕНДИ И СЪКРОВИЩА В ПЛАНИНАТА“

 Уважаеми клиенти, скъпи наши гости,

Екипът на „Ученически отдих и спорт” ЕАД разработи за Вас и Вашите деца специализирана спортно – обучителна  програма, която е насочена към придобиване на умения и знания в областта на планинарството и пребиваването сред природата.

Разнообразните активности на открито ще провокират усещането за екипност, любов към планината и отговорност към заобикалящата природа. Отборните игри, изследователски експедиции, творческите изложби и вечерите край лагерния огън са само част от приготвените за децата изненади. Чрез участие в приключения, преодоляване на трудности и постигане на цели, лагерниците ще усвоят важни умения, ще преоткрият себе си в една атмосфера на активна, здравословна и забавна дейност.

Приключенските игри  са разработени в два варианта, което ще помогне по-лесно и ясно да направите своя избор, съобразен с интересите на участниците и вашите предпочитания.

Вижте цялата програма от тук »

Close Menu