ОФЕРТИ

Пътуване из светите места

 

Планински почивни бази в близост до популярни
религиозни храмове и светилища в България

 

България е уникална съкровищница с многобройните си енергийни места и  историческо наследство, съхранено чрез живата памет на българите и трайните следи от различни епохи. Тук са направени изключителни открития, говорещи за човешката цивилизация и култура, за разнообразните религиозни култове, практики и обичаи, утвърдили се по днешните български земи.

Едно от най-големите ни богатства са множеството манастири, разположени на непристъпни върхове, или оградени от внушителни планински масиви. Религиозните храмове са уникални със своята богата архитектура, икони и стенописи, а също и заради легендите и преданията, свързани с някои от тях.

Предлагаме ви разходка из светите места – шедьоври на архитектурата, исторически крепости и култови светилища и възможността да отседнете в планинските ваканционни обекти в близост до тях.  

Вижте цялата оферта от тук »

 Зелено училище в ПБ „Шумнатица“ и ПБ „Видима“ – гр. Априлци 2022 г.

СПОРТНО ПРИКЛЮЧЕНСКА АКАДЕМИЯ ПО ПЛАНИНАРСТВО

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЕКСПЕДИЦИЯ „ЛЕГЕНДИ И СЪКРОВИЩА В ПЛАНИНАТА“

 Уважаеми клиенти, скъпи наши гости,

Екипът на „Ученически отдих и спорт” ЕАД разработи за Вас и Вашите деца специализирана спортно – обучителна  програма, която е насочена към придобиване на умения и знания в областта на планинарството и пребиваването сред природата.

Разнообразните активности на открито ще провокират усещането за екипност, любов към планината и отговорност към заобикалящата природа. Отборните игри, изследователски експедиции, творческите изложби и вечерите край лагерния огън са само част от приготвените за децата изненади. Чрез участие в приключения, преодоляване на трудности и постигане на цели, лагерниците ще усвоят важни умения, ще преоткрият себе си в една атмосфера на активна, здравословна и забавна дейност.

Приключенските игри  са разработени в два варианта, което ще помогне по-лесно и ясно да направите своя избор, съобразен с интересите на участниците и вашите предпочитания.

Вижте цялата програма от тук »

Програма „Природни феномени в Рила“ , 2022 г.

 

Програма „Природни феномени в Рила” предлага едни от най-популярните дестинации за пешеходни преходи и посещение на природни забележителности в Национален парк „Рила”. Маршрутите са еднодневни, с изходен пункт база „Шумнатица”. Обособени са в тристепенна категоризация, която ще помогне по-лесно да направите своя избор, съобразен с възрастовата група на участниците, физическата подготовка и сезона. Преходите се осъществяват с лицензиран планински водач, като включват увлекателна беседа на удобно за целта място или обучително-занимателни игри. Темите на игрите и беседите се избират от планинския водач, съобразени с възрастта на групата и самия маршрут (например: опознаване на растенията, билките и дървесните видове, построяване на снежно иглу (при подходящ сняг), планинско ориентиране и работа с компас, зимната планина, опасността от лавини и други ).

Настаняването е в ПБ „Шумнатица“ – к.к. Боровец на база пълен пансион – нощувка, закуска, обяд и вечеря. В деня на пешеходния преход участниците получават един обяд под формата на сух пакет с 1 л. минерална вода.

Вижте цялата програма от тук »

Close Menu