„Ученически отдих и спорт“ ЕАД настанява украински граждани, търсещи временна закрила в обекти, собственост на дружеството

„Ученически отдих и спорт“ ЕАД вече приема и настанява украински граждани, търсещи временна закрила в базите си по северното Черноморие. Към момента в района на град Балчик, курортното селище Кранево са настанени над 80 украински граждани, а за месец април около 140.

Съдействие за осигуряването на храна и подслон се извършва координирано с Центъра за съдействие на бежанци от Украйна във Варна, който е ситуиран в  Спортна зала (ДКС) и Кризисният щаб към МС.

  Вижте повече»

 

                                         ПБ „Шумнатица“ арена на настроението и усмивките за децата от ансамбъл „Еремия“, април 2022г.

Почивна база „Шумнатица“ се превърна в арена на настроението, усмивките, приятните емоции и забавлението за децата от Детско-юношески танцов ансамбъл „Еремия“, гр. София.

 С възхитителна енергичност голямото и весело танцово семейство проведе своята арт ваканция при нас. От най-малките до най-порасналите, от прохождащите до майсторите, всички живеят с танцовото изкуство, а ние очакваме с нетърпение техните изпълнени  с грация и красота изяви!

„ Лагер Шумнатица 2022!  Няма думи, с които да ви го опишем… Несравнимо!!!“ – споделиха организаторите за емоциите на децата в снимки.

Вижте повече»

 

                                         Искри и фолклорни букети в почивна база „Иглика“ – гр. Пловдив, април 2022

Екипът на „Ученически отдих и спорт” ЕАД пожелава успех и много аплодисменти за малките талантливи възпитаници от детски танцов ансамбъл „Искрица“ при Народно читалище „Витоша”, които проведоха подготовката си в почивна база „Иглика“ – Пловдив. Младите танцьори ще представят  представят своята фолклорна танцова програма на Националния фолклорен фестивал в Софийската опера през месец юни. Мили деца, бъдете все така лъчезарни и упорити, за да реализирате вашето призвание!

Вижте повече»

 

                                         Зимно настроение през пролетна ваканция 2022 в ПБ „Шумнатица“

Със снежни емоции премина пролетния лагер за  възпитаниците от „Галя – Ева“ плувна школа, гр. София. За поредна година те избраха да проведат своя тренировъчен лагер в комплекс „Шумнатица“ на „Ученически отдих и спорт“.

„Времето се опита да ни спре, но има ли желание – намира се и начин. Впечатлени сме за сетен път от високия дух на децата.“ – сподели Галина Илиева, ръководител на школата.

Вижте повече »

 

Летен лагер програма „Природни феномени в Рила”

Децата от ОУ „Никола Икономов”, гр. Разград избраха да проведат лятната си ваканция на планина в ПБ „Шумнатица”, к.к. Боровец. Зеленото училище се реализира по програма „Природни феномени в Рила” с организатор „Ученически отдих и спорт” ЕАД.

Експедицията из дебрите на Рила започна с пешеходен преход по екопътека Бели Искър, една от природните перли в България. Долината на  река  Бели Искър е сред най-забележителните на Балканския полуостров. По протежението на целия маршрут са изградени дървени мостчета  и всяко от тях носи своето име. Най-голям интерес привлича  табелата пред мост „Големия“. Пътеката преминава в подножието на Орловите скали, а изградената панорамна площадка разкри пред лагерниците прекрасни гледки.

Виж повече »

Националната инициатива „На пътя животът е с предимство!“

За поредна година „Ученически отдих и спорт” ЕАД е домакин и партньор на Националната инициатива „На пътя животът е с предимство!“, организирана от Съвета по безопасност на движението на деца в София при Столична община, съвместно с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата, ОД на МВР – гр. Бургас.

Виж повече »

Лятно училище по водна безопасност за деца

През летен сезон 2021 стартира ваканционния проект на „Ученически отдих и спорт” ЕАД за превенция на водния травматизъм сред подрастващите. Заниманията на лятното училище по „Водна безопасност за деца” веча са в ход в почивните бази по южното Черноморие.
Програмата включва теоретични и практически часове, предназначени за ученици от 1 до 12 клас. Целта на обучението е децата да бъдат подготвени как да плажуват безопасно, което включва познание за основните опасности при къпане и плуване, практични насоки за оказване на помощ и самопомощ при опасни ситуации в и около водата.

Виж повече »

За пръв път в България- детски магичен лагер „Жо“

Лятото е магия! А лятото на 2019 г. превръща това клише в сбъдната мечта. С подкрепата на МОН, „Ученически отдих и спорт” ЕАД и Община Обзор, едни от най-атрактивните български илюзионисти организират детски лагер,  в който почивайки и забавлявайки се, децата могат  да усвоят фокуси, магични трикове и илюзия. 

Виж повече »

Close Menu