ОФЕРТИ

Новият хит във Велико Търново

Велико Търново е столица на Второто българско царство. Днес е известен със своята стара история, неповторима архитектура и множество културно-исторически забележителности. Най-известните от които са Архитектурно-музейният резерват "Царевец", Паметник „Асеневци“ и Църквата „Св. Четиридесет мъченици“.

Голям интерес представляват и Аудио-визуалния спектакъл „Звук и Светлина“ и 3-D Maping светлинно шоу Велико Търново.

От скоро в града се помещава и единствения Музей на восъчните фигури на Балканския полуостров - Мултимедиен посетителски център „Царев Търновград“. В него са разположени  фигури, пресъздадени са сцени от живота на Второто българско царство. Реалистичността на композициите позволява да се усети атмосферата на Търновград от това време.

Цени за посещение на музея:

  • за ученици: 5.00 лв.
  • за възрастни: 10.00 лв.

Свободен ще бъде входът и за групи от ученици и студенти, които посещават музея с учебна цел в периода от 15 септември до 30 юни.

Както и за децата до седемгодишна възраст, тези от социалните домове, инвалидите със социален асистент и организираните групи от общности зад граница, владеещи български език.

Известни със своето гостоприемство боляри ви канят да усетите атмосферата на този красив град като ви предлагат настаняване на символични цени.

ПБ „Света Гора“ е изключително подходяща както за организирани групи от ученици, така и за студенти и възрастни. Цените са без конкуренция: 7.00 лв за нощувка на ученици и 10.00 лв. за възрастни.

Тя е разположена на историческия хълм “Света гора” на около 500 м от ж.п. гара Велико Търново и на 20 мин. от центъра на града. Сградата е монолитна, на 3 етажа. Капацитетът на базата е 60 легла в стаи по 2 и 3 легла със собствен санитарен възел и стаи с по 4, 5 и 6 легла с етажни санитарни възли.

Галерия