НОВИНИ

Достъпът на летуващи ученици в Почивна база „Фиш Фиш”- Албена до плажната ивица е спрян

Днес изпълнителния директор Цветелина Николова даде интервю за радио Добруджа във връзка с новопостроените заграждения от „Албена” АД на комплекс Албена и възникналия проблем с пешеходния достъп до плажна ивица на летуващите в почивна база „Фиш Фиш”- Албена. От две седмици пътеката и алеята, които водят до плажа са преградени. До момента поддръжката на съоръжението се е извършвала от персонала на почивна база „Фиш Фиш”. „Ученически отдих и спорт” ЕАД е държавно предприятие, чиято основна цел е повече деца да имат възможност да почиват. Дружеството дава едни от най-ниските цени за отдих и по този начин предоставя възможност и на семейства с ниски доходи да изпратят децата си на почивка, както и на децата от социални домове.

За да се осигури достъп на децата е нужно организиране на специален транспорт, което оскъпява престоят им с допълнителни транспортни разходи и такси.

С писмо до нас изпълнителен директор на „Албена” АД отказва да предостави достъп до поставената на пътеката метална врата, с мотивите, че собствеността на дружеството не е държавна обственост, което е несериозно и невярно. Повече подробности утре на пресконференцията, която ще даде изпълнителния директор Цветелина Николова от 14:00 часа в фоайето на Висше училище по мениджмънт град Добрич.