НОВИНИ

Ученически отдих и спорт ЕАД - партньор на Националния детски диабетен лагер „Докосни дъгата“

Ученически отдих и спорт ЕАД съвместно с Асоциация “Докосни дъгата”, Центърът по иновативни терапии и авангардни технологии при диабета в МБАЛ "Света Марина" - Варна подариха морски преживявания на деца с диабет. Националният детски диабетен лагер се състоя в периода 30 юли – 3 август 2016г. в х-л Невен в с.Кранево, община Балчик. Базата бе предоставена безвъзмездно от “Ученически отдих и спорт” ЕАД, а от дружеството имаха грижа децата да получават всеки ден съобразено за техния режим меню. Здравословното им състояние денонощно се следеше от петима лекари и медицински сестри от екипа на детския ендокринолог проф. Виолета Йотова.

Лагерът бе открит в духа на „Звездни стажанти“, след като Александра Сърчаджиева и Явор Янакиев, по-известен като “100 кила” обединиха кампаниите си. Децата имаха възможност да се насладят на безброй невероятни преживявания, съчетаващи слънце, пясък и вълни в компанията на любими личности като рапърът 100 кила, Гласът на България – Яна Каменова, Тити Папазов, репортерът от „Господари на ефира” Влади Василев и Ангел Ковачев, познат от дуета „Ангел и Мойсей“, а официални гости на събитието бяха кмета на община Балчик, зам.-кмета на община Варна, баронеса Денислава Плевенска и изп.директор на УОС ЕАД.

Тити Папазов бе придружен от бившия български национал по баскетбол, продължаващ кариерата си в Италия и Турция - Деян Иванов. "Диабетът не е болест, която трябва да ви пречи да спортувате активно. Нещо повече - в кариерата си съм срещал много спортисти, които имат същата диагноза, но са достигнали върховете в този или друг спорт", каза Деян Иванов при откриването.

Денят започна с щури игри на плажа, самият рапър 100 кила учеше как се скача с чувал в пясъка и стана водач на единия отбор в спортните игри. Децата нарисуваха своите пясъчни морски рисунки, пяха и се забавляваха с известните си  любимци чак до вечерта, когато запалиха лагерния огън, символ на нови приятелства и романтични вечери.

„Тези деца, които днес откриват лагер "Докосни дъгата", стават част от моя живот, от живота на хората, които ще будуват с мен. Всички ние заедно ще играем и ще се смеем, ще защитаваме човешкото достойнство и правото да имаме избор! Когато си тръгнем от тук, всеки един от нас ще бъде по-мъдър, по-сърцат и по-освободен“, каза д-р Денислава Ангелова  по време на лагера.