НОВИНИ

Кампанията „Спри, детето запази!“ в ПБ Равда - Пловдив

В периода 08 – 28. 08. 2016 г в детските лагери на УОС ЕАД  на територията на с. Равда, обл. Бургас за поредна година се проведе Национална лагерна викторина по пътна безопаснот, която е продължение на Кампанията „Спри, детето запази!“ на Българска национална телевизия и Столична община, имаща за цел да намали децата жертви на войната по пътищата.

Детският лагер е незабравимо лятно приключение, укрепващо физическите сили и стимулиращо творческия потенциал на детето и основната цел на организаторите бе да се провокира желанието на децата под формата на интересни предизвикателства да си припомнят основните и най- важни правила на пътното движение, да усетят риска от опасностите, които ги очакват на пътя без да им се разваля удоволствието от играта по време на лятната почивка.

Умело съчетано на полезното с приятно на децата бе предоставено да се справят с интересни предизвикателства – решаване на изпитна листовка с реални пътно – транспортни ситуации, цветна картинка с изобразени нарушения, които те трябваше да отбележат, авторска рисунка на тема „Спри, детето запази“ със своето впечатляващо послание към шофьорите като активни участници в пътното движение.

Следобедните часове бяха предназначени за игри и занимания, където наученото трябваше да го приложат практически и да се провери какво са научили. Участието по приложно колоездене, което се проведе на обособен терен, оборудван с пътни знаци, пътна маркировка и истински регулировчик предизвика много усмивки и сплоти групата, а беседите със служителите на „Пътна  полиця“ към ГД  „Национална полиция“  въодушеви всички  и създаде нови приятелства.

Разбира се, както при всяка викторина имаше и награди за участниците, осигурени от ръководтвото на УОС ЕАД. Победителите получиха флагчета, грамоти за участие, футболни топки и други образователни игри.

Направиха се много снимки, запечатоха се безброй усмивки и се разделихме с пожелание да се съберем отново на детски лагер заедно.