НОВИНИ

Деца от школите към ОДК се забавляваха на морски лагер в Кранево

31 талантливи деца от школата по изобразително и приложно изкуство, с ръководител Любка Радкова и от ДЮТА "Кюстендилче", с ръководител Рангел Маджарски при Обединен детски комплекс - Кюстендил се завърнаха от с. Кранево, където от 31 юли до 10 август участваха в творческите ателиета, по Програмата за творчески ваканции на Националния дворец на децата "Хайде да творим заедно!". Програмата е финансирана от МОН. В нея са поканени да участват деца от детските комплекси и центровете за работа с деца от цялата страна, които са отличени в международни и национални конкурси, фестивали и състезания.

Освен почивката, програмата включваше занимания по изобразително и танцово изкуство. Организаторите от Ученически отдих и спорт бяха подготвили богата програма за 250-те деца в лагера - те имаха възможност да се включат в творчески вечери, щафетни игри, състезания по мокърбол, сървайвър, интелектуалното състезание "Аз обичам България", вечер на Нептун - с конкурс за костюм от морски дарове. Организирани бяха кинопрожекции и дискотеки.

Директорът на Националния дворец на децата Татяна Досева бе впечатлена от активното участие на кюстендилските деца. Тя отправи покана към тях за включване в програмата през следващото лято, информират от ОДК- Кюстендил.

Мнение на родител: Моите поздравления за Двореца на децата и Министерство на образованието! За децата, които през цялата година са участвали в олимпиади и конкурси наистина е голяма награда и стимул този лагер. Дъщеря ми е много доволна. Благодарим на организаторите и ръководителите! Дано държавата да почне да обръща повече внимание на талантливите деца - те са интелектуалния потенциал и бъдещето на страната!

Галерия