БАЗИ

ПБ "Балчик"- гр. Балчик

Почивната база се намира в гр. Балчик, на около 2 км. от центъра на града, в района на Архитектурно-парков комплекс "Двореца" и на 700 метра от плажа на "Двореца". Базата е монолитна сграда на 4 етажа с капацитет 138 места. Всички стаи са с по две и три легла със собствени санитарни възли, както и два апартамента с по три легла. На разположение на гостите са кухня и столова, зала за занятия и семинари, спортни площадки, паркинг, медицинско обслужване, организирана охрана и квалифицирани спасители.
Природно-исторически забележителности в близост до базата: - Архитектурно-парков комплекс "Двореца" -лятна резиденция на румънската кралица Мария от 1924 г. "Ботаническата градина"-включена в Списъка на 100-те туристически обекта на България и други.

Дейности

  • Забележителности

    Село Оброчище Селото се намира на около 10 километра от курорта Албена. Разположено е на левия бряг на река Батова. В парка покрай Оброчище посетителите могат да видят две постройки, които са оцелели от старо теке. Едната е служила за гробница на култовия комплекс, а другата като странноприемница за монаси-дервиши. Селото населяват около 2500 души...

    прочети още