БАЗИ

ПБ "Здравец" - с. Шипково

Почивната база се намира с. Шипково ( 18 км от гр. Троян) - селище, природен феномен с планинския релеф, чудесен климат и минерални извори, обгърнато в царството на непокътнатата природа. Разположена в северните склонове на Средна Стара планина, в гънките на Васильовският Балкан и на 800 м надморска височина базата е подходяща за посещение през всеки един сезон от годината. Сградата е масивна, с капацитет 60 места в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел. Разполага с обширен двор, помещениe за Зелено училище, кафе- бар, собствена кухня и столова.
В непосредствена близост до ПБ „Здравец“( 700 м.) се намира плувният комплекс на с.Шипково, атрактивно и прохладно място за лятно настроение и игри. Басейните при комплекса са с течаща минерална вода със здравословната за ползване температура около 35 градуса и притежава доказани лечебни качества.

Дейности

  • Забележителности

    Китното планинско градче Троян е разположено в северното подножието на Троянско-Калоферския дял на Стара планина, недалеч от Троянския проход. Името на града идва от древния римски път Виа Траяна. Селището възниква през ХV век. След падането на България под Турско робство бързо се разраства. Градът  лежи върху богато терасираните брегове на...

    прочети още