БАЗИ

ПБ "Шумнатица" - К.К. Боровец

Почивна база Шумнатица се намира в североизточния дял на Рила планина в красива борова гора ( 1400 м надморска височина), на 3 км от центъра КК „Боровец“ и на 4 км. от Двореца “Банска Бистрица”. Две монолитни сгради с локално парно отопление и капацитет 150 места. Стаите са с до 4 легла, всички със собствен санитарен възел и телевизори, в част от стаите и хладилник. На разположение на гостите са 2 конферентни зали оборудвани с телевизори, аудио техника и мултимедия, интерактивна учебна зала, библиотека с читалня, аниматори, фитнес зала, кухня и столова с капацитет 90 места.
Базата е с територия от 26 декара обширен двор, с футболни, волейболни игрища, паркинг, видео наблюдение и денонощна физическа охрана. Работи целогодишно.
Почивна база Шумнатица осигурява ваканция, подходяща за всяка възраст през всеки сезон и предлага идеални възможности за отдих и туризъм, ползва се за зелени училища, изходен пункт е за туристическо ориентиране.

Дейности

  • Забележителности

    Историческият музей - Самоков Включен е в Списъка на 100-те национални туристически обекта и се намира на 79 място. Създаден е през 1930 година. В първите години от създаването на музея, сбирката се е помещавала в сградата на читалище "Отец Паисий", Десет години по-късно е направена първата копка от Богадн Филов за изграждането на самост...

    прочети още